EQ-Mek AB

Legotillverkning

Legotillverkning är vår specialitet

Legotillverkning är ett vanligt förekommande arrangemang inom många olika branscher som kan hjälpa företag att minska ledtiden mellan beställning och leverans. Dessutom kan det förbättra produktkvaliteten, utöka produktionskapaciteten utan större investeringar samt öka företagets konkurrenskraft på marknaden. Oavsett om du kommer med en 3D-fil, färdiga ritningar, eller till och med en gammal och sliten detalj kan vi på ett par dagar lämna pris och leveranstid för din tillverkning.

Vår bästa gren är enstyckstillverkning och småserier. Allt tillverkat i CNCmaskiner, men vi har börjat investera i utrustning för lite större serier så att vi kan växa tillsammans med våra kunder.

Vi erbjuder svarvning, fräsning, slipning, i CNC styrda maskiner blästring, målning, svetsning och montage. Rostfritt och aluminium är de material vi vanligen arbetar i, men även plaster som PEEK Ultem1000 och olika PTFE / POM-plaster.

Design

Vi kan via samarbetspartners erbjuda hjälp med konstruktion, designförbättringar och uppritning. Våra samarbetspartners är både enmansföretag som är snabba och prisvärda för de mindre uppdragen och stora konsultbyråer för de mer krävande jobben. Oavsett vad du har för behov så löser vi det.

För dig som konstruerar själv kan vår erfarna personal erbjuda hjälp att optimera designen så att den kan tillverkas på bästa sätt och till lägsta kostnad.

Maskinparken

Genom åren har vi kontinuerligt investerat i nya maskiner för att kunna möta våra kunders krav. Vi har därför idag en modern och väl anpassad maskinpark. Du kan läsa mer om våra olika maskiner här

Kunder

EQ-Mek AB är inriktat på avancerad finmekanisk legotillverkning, framtagning av prototyper, serieproduktion samt hel- och delmontage. Våra kunder finns bland annat inom flygbranschen, livsmedelsindustrin, specialmaskiner och fixturkonstruktion.